Stappenplan voor het aanbrengen van 2 componenten coating

De coating aangeboden op www.vloer-coaten.nl zijn producten van Orka. Dit zijn kwalitatief zeer hoogwaardige producten. Onze coatings kunnen toegepast worden in bijvoorbeeld keukens, woonkamers, werkplaatsen of garages. Als u op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke, hygiënische, slijtvaste en optisch strakke vloer, bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze vloercoating is eenvoudig zelf aan te brengen, volgens dit stappenplan. Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg er voor dat u in ieder geval beschikt over het volgende:

  • Stofzuiger en zachte bezem
  • Boormachine + mengstaaf
  • Telestok voor aan de roller
  • Tape voor het afplakken van randen (optioneel)

Onze pakketten worden standaard geleverd met rollers, kwasten en een houder t.b.v. de roller.

Denk ook aan uw eigen veiligheid, zorg er dus voor dat u over handschoenen en een beschermende bril beschikt.

1. Beoordeel de ondervloer

Welk type ondervloer heeft u? Een nieuwe betonvloer of cementdekvloer dient eerst voldoende uitgehard te zijn. Standaard staat hier 4 tot 5 weken voor. U kunt dit eenvoudig controleren, door een krant op de vloer te leggen, deze te bedekken met een stuk plastic (vuilniszak) en de randen af te plakken met tape zodat er geen lucht meer bij kan. Als de krant na 24 uur niet vochtig is, is de vloer voldoende opgedroogd.

2. Voorbereiden ondervloer

De ondergrond dient schoon, droog en vetvrij te zijn voordat de coating kan worden aangebracht. Hoe vlakker de vloer, hoe strakker het resultaat. Verwijderen hiervoor eerst alle oneffenheden zoals verf- of lijmresten. Grove resten kunt u het makkelijkst met een krabber verwijderen, overige resten/oneffenheden kunt u het beste wegschuren. Hiervoor kunt u een diamantslijpmachine of handbetonschuurmachine gebruiken. Deze zijn bij de meeste bouwmarkten te huur. Het licht opschuren van de ondervloer raden we altijd aan i.v.m. een goede hechting.

Vetvlekken kunt u verwijderen m.b.v. ontvetter. Grote olie-achtige vlekken kunt u het beste verwijderen door er kattebakkorrels op te strooien. Deze nemen het grootste deel van de olie op. Mocht dit niet voldoende zijn, kunt u de plek daarna nog ontvetten met bijvoorbeeld ammoniakoplossing. Naspoelen met water is belangrijk, hierna dient de vloer goed droog te zijn voordat de coating kan worden aangebracht.

Eventuele bestaande verf/coatinglagen kunt u licht machinaal opschuren voordat de coating kan worden aangebracht.

Als laatste de vloer goed vegen/stofzuigen, zodat al het vuil en stof verdwenen is.

3. Primer

Als de coating op een erg zuigende ondergrond wordt aangebracht raden we aan de vloer eerst voor te strijken met onze 1U018 voorstrijk/primer, te verkrijgen in onze webshop.Deze zorgt ervoor dat de eerste laag coating niet direct in de vloer verdwijnt bij het aanbrengen. 2 tot 4 uur na het aanbrengen van de voorstrijk kan er begonnen worden met het aanbrengen van de eerste laag coating.

4. Antislip

U kunt uw vloer afwerken met een antislip toevoeging.Deze is te bestellen in onze webshop.Tijdens het mengen voegt u de korrels toe in de laatste coating laag, die u nadien met een roller aanbrengt. Een vloer afgewerkt met antislip korrels zorgt ervoor dat ook in natte omstandigheden veilig over de vloer kunt lopen.

5. Temperatuur

Het is van belang dat de temperatuur van de ondergrond en ruimte waarin wordt gewerkt minimaal 12 graden Celsius is. Hoe hoger de temperatuur, des te sneller de uitharding gaat. Zorg ervoor dat de vloer voldoende warmte kan opnemen, dus ruim voor het aanbrengen van de coating de verwarming aan zetten, indien de vloertemperatuur beneden 12 graden Celsius is.

6. Mengen van de producten

De juiste verhouding van de 2K coating is van groot belang voor een goed eindresultaat. Daarom is het belangrijk hier de juiste maatregelen voor te nemen. De componenten in onze sets zijn op elkaar afgestemd, volg ook de aanwijzingen op de verpakking.

Gebruik een verfmengstaaf in een boormachine (verkrijgbaar in elke bouwmarkt) om de componenten goed door elkaar te roeren. Roer eerst het basismateriaal goed door, om vervolgens het 2e component (de verharder) toe te voegen. Meng dit minimaal 2 minuten, totdat u een egaal mengsel heeft.

7. Aanbrengen van het product

Na het compleet doormengen van de componenten heeft het product een verwerkingstijd van ongeveer 45 tot 60 minuten. Hoe hoger de temperatuur, des te korter de verwerkingstijd wordt (maximaal 25 graden Celcius). Na het mengen wordt het product warm, dit heeft te maken met het doorhardingsproces.

Na bovenstaande voorbereiding kunt u de coating aanbrengen. Zorg ervoor dat u eerst de randen en andere moeilijk bereikbare plekken doet, en daarna de rest van de vloer. Na voldoende droging (ongeveer 12 uur) kunt u de 2e laag aanbrengen.

De bijgeleverde kwasten kunt u gebruiken om eerst langs de randen te gaan. Daarna kunt u met de roller verder de vloer coaten. Hiervoor kunt u het makkelijkst een deel van de coating gieten (zie foto) en vervolgens verder uitrollen.

De producten van www.vloer-coaten.nl zijn kwalitatief zeer hoogwaardig. Echter, de producten worden aangebracht onder omstandigheden waar wij geen controle op hebben. Het aanbrengen van de producten vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid. Wij zullen er alles aan doen om u goede adviezen te geven, maar kunnen alleen garantie geven op de kwaliteit van ons product.